За какво реално ни е математиката?

За какво реално ни е математиката?

math lessons

Ще кажете: “За какво точно ми е важна математиката”. Ами тя ни съдейства да разгадаваме ежедневни затруднения.

Замислете се точно колко пъти на ден се занимавате с математика?

Събуждате се, виждате стения часовник и върху самия него – числа и цифри. Докато пиете от сутрешното си питие, решавате да пуснете любимата си телевизионна програма, посягате за дистанционното и пак числа. Хапвате и решавате да се обадите на добър приятел, с когото имате днес среща. Вземате телефона, който е препълнен с числа – телефонни номера, платки и чипове (А ако я нямаше математиката, дали щеше да има мобилни телефони?). Поглеждате пак часовника на стената – имате време. Решавате да отидете на пазар. Правите списък на нещата, които ще вземете и изчислявате, приблизително колко финанси ще е желателно да имате.

Днес ще карате кола или пък ще използвате трамвая, ще общувате чрез лаптоп, може да играете на игри и т.н. През деня ще Ви се налага непрекъснато да смятате и решавате разнообразни задачи по математика без даже реално да го помисляте, тъй като математика е навсякъде и във всичко. Математиката е като кислорода. Светът ни не може да съществува с липса на математика. Основно благодарение на нея се подобряват всички науки и технологии. Благодарение на математиката притежаваме телефони, леки коли, компютри и всякъкви джунджурийки, помагащи ни или са за забавление.

Точно това е деца и възрастни, харесвате или не – без математиката не бихме могли. Харесвайте математика – задачите обвързани с пари, движение, време, геометрия, дати и работа и разнообразни задачи ни готвят за трудностите в живота. Даже и да не я харесвате, не я захвърляйте изцяло.

Някой може да зададе въпрос “но как да я разбера тази математика когато всичко е толкова сложно?”.

Практикувайте. Факт е, че за да сте добри в даден спорт хубаво е да тренирате, същото е и в математиката. С треинровки се образуват пътечки в мозъка (връзки между невроните), използващ умът ни. Решавайки определен тип задача вие правите пътечка, утъпквайки с всяко едно подобно решение и всеки друг път би ви било по-лесно.

Открийте още: http://azmogabg.com

Category : Uncategorized